Četvrtak, 07 Svi 2015 12:40

  Ostrea zapošljava 400 radnika

  Nove radnike počet ćemo zapošljavati ovih dana, a u prvom valu zaposlit ćemo sve one koji se prijave s prostora opće Stankovci, kaže Badurina
  Jedinstven oglas za hrvatske prilike postavljen je na oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Benkovcu. U njemu stoji kako tvrtka Ostrea traži 100 radnika za rad u svojoj novoj tvornici za preradu ribe u poslovnoj zoni Novi Stankovci u općini Stankovci.


  Otvaranje tvornice najavljeno je za 12. svibnja, a prema nekim najavama trebao bi je otvoriti premijer Ivo Sanader koji će istog dana sudjelovati na predizbornom skupu u Zadru.
  Osim sto radnika koji će biti zaposleni na strojevima za preradu ribe, Ostrea traži i deset skladištara.
  - Ukupno ćemo zapošljavati 300 stalnih radnika i 100 sezonaca u sezoni ribolova na inćune koja traje od veljače do listopada. Nove radnike počet ćemo zapošljavati ovih dana, a u prvom valu zaposlit ćemo sve one koji se prijave s prostora općine Stankovci, kaže direktor Ostree Neven Badurina.
  Tvrka Ostrea je u izgradnju tvornice u Novim Stankovcima uložila oko 50 milijuna kuna. Državni tajnik za ribarstvo Tonči Božanić ocijenio ju je najmodernijom tvornicom za preradu ribe u Europi. Osim toga, Ostrea surađuje s četrdeset i sedam ribara koji za njene potrebe love inćune u Jadranskom moru.
  S novim proizvodnim kapacitetima u Ostrei planiraju povećanje proizvodnje usoljenih inćuna koja trenutačno iznosi 4.000 tona godišnje. Direktor Badurina ističe da se 99,99 posto proizvoda izvozi na starno tržište, od čega najviše na talijansko gdje ova tvrtka pokriva više od polovine tržišta.
  - Mi smo do sada uglavnom izvozili poluproizvod, ali sada kada nam stigne potrebna oprema krenut ćemo u proizvodnju finalnih proizvoda od inćuna, najavljuje Badurina.
  BARADIĆ PONUDIO SVE POTREBNOTvrtka Ostrea do sada je svoj pogon imala na Veletržnici u Benkovcu. Kako na Veletržnici nisu mogli realizirati svoje planove, odlučili su se za izgradnju novog pogona, a od svih poslovnih zona u Zadarskoj županiji odlučili su se na Nove Stankovce.
  - Tražio sam prostor s riješenim zemljištem i infrastruturom i to mi je ponudio načelnik Općine Stankovci Željko Baradić. Zadovoljni smo ovdje i već smo spojeni na infrastrukturu, kaže direktor Neven Badurina.
  BIOPROČIŠĆIVAČZa normalnu proizvodnju u Ostrei potrebno je izgraditi i biopročišćivač otpadnih voda.
  - Mi smo Hrvatskim vodama platili 900.000 kuna, a uplatile su i druge tvrtke koje su došle u Nove Stankovce. Bio bi red da Hrvatske vode vrate dio tog novca ulažući u izgradnju biopročišćivača, kaže Badurina.

  Zadnje objavljeno

  Transparentnost općinskog proračuna

  Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. godine  rezultate istraživanja transp...

  Javni poziv za općinske nagrade 2020

  Javni poziv za općinske nagrade 2020...

  Javna tribina "Nije mi teško-zajedn…

  U ponedjeljak 29. lipnja 2020. godine u 19 sati u dvorani Doma kulture u Stankovcima održat će se ja...

  Pretežno oblačno

  -1°C

  Stankovci

  Pretežno oblačno

  Vlažnost: 68%

  Vjetar: 19.31 km/h

  RADNO VRIJEME: 7,00 - 15,00 sati

  RAD SA STRANKAMA:  8,00 - 14,00 sati

  DNEVNI ODMOR: 10,00 - 10,30 sati

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA