Ponedjeljak, 01 Travanj 2013 19:35

  Stankovci u investicijskom ciklusu Istaknuto

  Iako smo lani imali smanjene prihode mi nismo potrošili više nego što smo imali. Moja očekivanja u 2011. godini su da će se nastaviti investicijski ciklus. Također ove godine očekujemo početak gradnje solarne elektrane, najavljuje Baradić

  Naš konačni cilj je zaustaviti trend odlaska ljudi s ovog prostora, a da bi zadržali ljude trebamo za to stvoriti preduvjete. Mlade ljudima treba podržati u školovanju, ojačati gospodarstvo kako bi imali gdje tražiti posao, obiteljima s malom djecom pomoći na početku, platiti im vrtić, pomoći u izgradnji kuće, a pritom misliti i na društveni život i pomagati onim kojima je najpotrebnije. Time smo se mi rukovodili kada smo radili naš proračun ne samo za ovu godinu, nego i za prošle, govori načelnik Općine Stankovci Željko Baradić.

  U skladu s tim od 7,3 milijuna proračuna za 2011. gotovo milijun kuna otići će kroz različite programe pomoći i potpore tamošnjem stanovništvu. Za rad vrtića koji se u Stankovcima na plaća izdvojit će se 431 tisuća kuna, za pomoć obiteljima s više djece 60 tisuća kuna koliko je planirano i za novorođenčad, za javne potrebe u kulturi i sportu 238 tisuća kuna. Studentima je namijenjeno 205 tisuća kuna.

  Najveća proračunska stavka je ulaganje u infrastrukturu u poslovno-poduzetničku zonu Novi Stankovci za što se planira uložiti 1,9 milijuna kuna. Baradić ocjenjuje kako je najgore za nama te kako treba biti spreman za nove investitore, što je i za očekivati u općini gdje prihodi od poreza na dobit čine najveći dio prihodovne strane proračuna.

  - Ova kriza imala je jednu pozitivnu stvar. Bili smo na testu kako poslovati kada imaš malo, a da sve funkcionira. Treba znati sve zadržati. Iako smo lani imali smanjene prihode mi nismo potrošili više nego što smo imali. Moja očekivanja u 2011. godini da će se nastaviti investicijski ciklus. U 2010., kada je kriza bila na vrhuncu, napravila su se dva nova objekta, a sada očekujemo da se nastavi pojačano s radom. Također ove godine očekujemo početak gradnje solarne elektrane, najavljuje Baradić.

  CURAMA ZA HALJINE, DEČKIMA ZA ODIJELO

  Općina Stankovci posebno će nagrađivati one studente koji sve svoje fakultetske obveze ispune u redovnom roku.

  - Svakog studenta koji završi fakultet u redovnom roku Općina Stankovci nagradit će s 5.000 kuna. Ako je cura da može kupiti haljine, dečki odijelo i da počaste društvo. I svima onima koji završe u roku osobno ću pomoći u pronalaženju posla, obećava načelnik Općine Stankovci Željko Baradić.

  www.zadarskilist.hr

  Zadnje objavljeno

  Transparentnost općinskog proračuna

  Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. godine  rezultate istraživanja transp...

  Javni poziv za općinske nagrade 2020

  Javni poziv za općinske nagrade 2020...

  Javna tribina "Nije mi teško-zajedn…

  U ponedjeljak 29. lipnja 2020. godine u 19 sati u dvorani Doma kulture u Stankovcima održat će se ja...

  Pretežno oblačno

  -1°C

  Stankovci

  Pretežno oblačno

  Vlažnost: 68%

  Vjetar: 19.31 km/h

  RADNO VRIJEME: 7,00 - 15,00 sati

  RAD SA STRANKAMA:  8,00 - 14,00 sati

  DNEVNI ODMOR: 10,00 - 10,30 sati

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA